Δεν έχετε προϊόντα στο καλάθι σας.
Η προσήλωση του οινοποιού Γιώργου Καραμήτρου από την Καρδίτσα στη δυναμική της γενναιόδωρης γης των προγόνων του, είναι εμφανής μέσα από τα κρασιά του. Το δε όραμά του συνοψίζεται ως εξής: "Το όνειρό μου είναι να κάνω την ιστορία του Μεσενικόλα, τις ντόπιες ποικιλίες και ιδιαίτερα την ομώνυμη ποικιλία «Μαύρο Μεσενικόλα» γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο".
Η δημιουργία της τεχνητής λίμνης Πλαστήρα σε απόσταση αναπνοής από τους αμπελώνες του Μεσενικόλα, βελτίωσε τις ήδη εξαιρετικές συνθήκες για την παραγωγή διαλεχτών σταφυλιών. Στην ούτως ή άλλως «ευλογημένη» χωροταξία των αμπελώνων (στις πλαγιές των Αγράφων σε έδαφος αργιλοπηλώδες και σε υψόμετρο 700μ.), το ιδιαίτερο μικροκλίμα κάνει τις συνθήκες ιδανικές για καλλιέργεια.
Είναι η «αύρα» της διάσημης λίμνης που φροντίζει τα αμπέλια που μεγαλώνουν σε αυτό το προικισμένο terroir. Τα «φρεσκάρει» όλο το χρόνο αναδεικνύοντας με μοναδικό τρόπο τα χαρακτηριστικά των ντόπιων ποικιλιών όπως ο Λημνιώνας, το Μπατίκι, ο Ροδίτης και βεβαίως το σπάνιο Μαύρο Μεσενικόλα. Εξαιρετική προσαρμογή βρίσκουν επίσης οι γαλλικές Chardonnay, Syrah και Carignan. Το ίδιο ισχύει και για τις γηγενείς ποικιλίες όπως το αντισυμβατικό Ασύρτικο και τη φινετσάτη Μαλαγουζιά.
Το 2000 ήταν μια ημερομηνία σταθμός για την οικογένεια Καραμήτρου και το οινοποιείο καθώς ξεκίνησε η εμφιάλωση του Μεσενικόλα ΟΠΑΠ και μετέπειτα ΠΟΠ. Οι σημαντικές βραβεύσεις σε Διεθνείς διαγωνισμούς οίνου κάθε χρόνο αλλά και η συνεχώς αυξανόμενη εκτίμηση του οινόφιλου κοινού αποτελούν την καλύτερη παρακαταθήκη για το μέλλον. Στο «WINERY MONSIEUR NICOLAS by G. KARAMITROS» παράγονται ετησίως περίπου 200.000 φιάλες.